31 august 2007

lumea schimba carti si citeste

am de gând să mă duc şi eu, în sfârşit, la Schimb de cărţi.

şi, pe lângă ce am de gând să cedez şi altora, azi m-am distrat teribil la librărie şi am luat ceva pentru un bebe anume, pe care îl ştiu doar din poveşti şi poze. 

N-o să poată citi chiar acum, dar uite, peste 2 ani şi jumătate ar putea încerca! 

Ce, eu cum  am învăţat litera G?

Joanna citeste

dedicaţie:
Joanna Newswom- The Book of Right- ON


Bunica citea

V-am povestit despre bunica mea, da? Stăteau cărţile teancuri, lângă patul ei. 

La ea am văzut prima dată veioză din aceea care se prinde de carte. Pe bunicul îl durea cam mult viciul ei: să vrei şi tu să dormi şi Irma, lângă tine, să citească până la 2-3 sau de câte ori avea insomnie nu e deloc o plăcere. 

Am uitat să vă spun, poate: limba română nu e limba ei maternă, dar a citit enorm în limba noastră. 

Râdeam când găseam printre cărţile ei Balzac. Am râs când îmi povestea, zău dacă mai ţin minte ce citea, cum, pentru că autorul era chinez, personajele se numeau cum se numeau, şi problema ei era că nu mai ţine minte cine ce era, bărbat sau femeie. Şi zău dacă nu avea dreptate! 

Şi am mai uitat să vă spun ceva. Pentru că s-a născut din sarcină gemelară, avea sănătatea mai fragilă. Şi nu vedea cu un ochi. Dar tot a citit până la 80 de ani. Acum nu mai poate. Deocamdată. Cataracta nu iartă. Dar din toamnă, bunica citeşte iar!

lumea tot citeste

Pentru că mă ia ciuda tot mai tare când stau să rumeg vestea cu Lumea citeşte, până marţi la 19 când sper că ne ţinem cu toţii (care am promis) de cuvânt şi ne înfiinţăm lângă poarta TVR cu cartea în mână (bine că e vară şi avem lumină! şi de plouă voi fi acolo!) o să vă narez întâmplări cu litere, cărţi, oameni care citesc, oameni care ar trebui să citească. 

Nu, consider că măsura TVR nu e lăudabilă, dacă luăm în considerare argumentele care i-au fost servite lui Ioan T. Morar şi dacă nu or exista altele ascunse.
 
Da, ştiu despre scandalul în care lui Tudor Giurgiu, înainte de a fi făcut să plece de la conducerea postului naţional de televiziune, i se reproşa că ar fi cumpărat emisiuni cu preţuri exorbitante şi că Lumea citeşte ar fi valorat 8.ooo de euro ediţia. Puteţi spune ce doriţi, dar eu sunt de părere că făcea toţi banii şi mai mult decât atât!

Pe site-ul TVR nu mai există înregistrări ale emisiunii! 

Şi nu, până să daţi cu piatra. Pe noi, protestatarii, nu ne-a cumpărat nimeni. Şi nu ne ştim personal cu Ioan T. Morar.

dar ce placere!

Dilemateca de septembrie îi răsfaţă pe bloggeri! 

Până şi Mircea Vasilescu are cuvinte bune despre ei, deşi cu nişte amendamente cu care sunt total de acord. (nici mie nu-mi place grafomania şi tendinţa unora de a-şi da cu părerea despre tot, cu aerul de atoatecunoscător.)

Iar termenul de blogofender inventat de Adina Rosetti e delicios! Cu explicaţia lui cu tot! 

Vă lămuriţi şi singuri, de fapt, după ce citiţi Dilemateca.

sms cu mama

eu către mama: Cum ar fi să mergem la Istanbul de ziua mea? Ildirim, rahat, sugiuc_
Mama: Şalvari, turban, Bosfor, bazar, Moscheea Albastră, halviţă, Gül Baba.
Mama: tata dă bacşiş să-l duci la unguri.
Eu: adică să mergem în Paşalîc??
Mama: nu. Să nu uiţi de vapor în Bosfor.
Eu: vapor toamna= curent, vânt, otită, doare! Nu vrei la Veneţia?
Mama: Nu. tata zice că-s pretenţioasă, poate mai bine la Bobohalma.

"ba lumea citeste!"

-pentru că citesc

-pentru că îmi pasă de intelectul generaţiilor viitoare, cele care îmi vor vota pensia, şi îmi imaginez că acesta se dezvoltă prin lectură

-pentru că nu-mi convine să plătesc abonament la TVR ca să mă uit pe alte posturi sau deloc

Marţi seara, la ora 7, merg la îndemnul Luciatei în faţa TVR.

Citiţi aici detaliile, sper să fie ceva organizat şi legal, nu cred că mi-ar plăcea să mai vină şi poliţia pe acolo, şi să citim cu toţii, apoi, procese verbale.

Idei, dacă aveţi, tot la terorista.

alte mici sincronicitati

Cristian Teodorescu publică în Cotidianul un mic interviu despre cel mai recent volum al Monicăi Lovinescu, tocmai azi când, cu o ceaşcă de ceai bun* pe braţul fotoliului, am început Această dragoste care ne leagă- Reconstituirea unui asasinat, a Doinei Jela. 

Tot în Cotidianul găsiţi şi Povestea publicării „Cuvântului din cuvinte“ la Humanitas spusă de Gabriel Liiceanu. Citat: Cînd îşi fac bilanţul vieţii, oamenii mari excelează prin două lucruri: prin modestie şi prin efortul de a fi oneşti cu ei. O spune după ce, de curând, a văzut-o pe M.L. 

O spun şi eu după doar câteva zeci de pagini din cartea despre care vă povesteam, după ce am cunoscut-o pe Ecaterina Bălăcioiu exLovinescu. 

Primele gânduri după primele rânduri: după 18 ani, am şi uitat cum e să trăieşti în frică (Cartea descrie nişte vremuri în care tocmai frica de cineva făcea lucrurile să meargă. Din nefericire şi de aşteptat, nu înainte). Frică de cineva. Părerea mea e că acum e vremea lui frică de ceva, cel mult. Cu o oarecare legătură, nu rataţi, în Evenimentul Zilei, alte detalii despre preţul colaborării cu oamenii de care ne era nouă frică înainte.
__________
*veşti bune cu ceaiuri bune: la Ki-life au adus, în sfârşit, ceaiurile Sonnentor, mult mai bune şi la preţuri rezonabile (cantitate dublă la preţ mai mic). Şi nu sunt mai ieftine pentru că ar fi prostii, respectă toate normele de igienă, sunt ecologice, aromele sunt naturale nu identic naturale şi sunt ambalate la Reghin. Da, patriotism local/regional!

30 august 2007

colectionari

pe TVR Cultural la Înapoi la argument, într-o emisiune difuzată în reluare, H.R. Patapievici face un portret al colecţionarului, într-o discuţie cu Vasile Parizescu (preşedintele Societăţii Colecţionarilor din România. Absolvent de Şcoală Militară, Litere şi Filosofie, Mecanică şi un om cu multe poveşti) 

Vizionare plăcută!

29 august 2007

un alt cuvant urat

(deşi în clasament conduce detaşat căpăstru!) este zăbală, o parte a căpăstrului, de altfel. Hai, spuneţi: zăbală. De-abia aştept să dau ochii cu Măriuca din vecini. 5 ani. Face balet pe casa scărilor. Să o rog să pronunţe cu boticul ăla roz al ei zăbală. Să văd, şi feţişoara ei se urâţeşte?

distractie de miezul noptii

Că poate vreţi să râdeţi şi la ore târzii.
Pe RFI, la 0.30 ora noastră, se difuzează jurnalul în franceza facilă. Prezentatorii folosesc cuvinte uşoare în propoziţii simple şi vorbesc raaaaaaaar şi taaaaaaaaare!
Prezentatorii abia silabisesc (cine a citit ştiri la viaţa lui ştie că asta e grea încercare pentru nervi). Aşa că, aseară, domnul de lângă doamna prezentatoare a clacat: în timp ce citea colega lui de prezentare, se auzea un suflu greu pe fundal, de credeam că e ceva pe şoseaua pe care mă aflam, dar catastrofa s-a produs când i-a venit omului rândul. N-a mai apucat să termine propoziţia...murea de râs. Ce face armamentul nuclear din om!
Vajnică din fire, se pare, doamna a continuat să citească şi partea ei, şi partea lui, până când omul şi-o fi dat pe faţă cu apă rece.
Şi ce putea fi mai reconfortant , în miez de noapte pe Ştefan cel Mare care arată ca Irakul de care vorbea omul distrus de lupte şi atacuri?
Click mai jos, să ascultaţi, că am downloadat povestea. După min 4.10. Punct culminant: 4.49

lumea nu mai citeste, la TVR

Şi vă spuneam anul trecut că Lumea citeşte ar putea face viaţa mai frumoasă. Ar putea, da, condiţia ar fi să nu fie zburată din grilă de oameni care, pe banii mei şi ai tăi, decid că postul public trebuie să găzduiască emisiuni politice. 

Zice aici Ioan T. Morar că nici Nocturne nu are o soartă mai bună. 

plang sirenele


m-a pus naiba să nu închid geamul şi m-a trezit ceva frumos: claxonul unui TIR, probabil. Suna a sirenă de vapor. Vreau undeva în Ţările de Jos, lângă un port!

vapoarele de aici

28 august 2007

un om intre oameni

Băiat fin, cu site, dincolo de Ocean. Potent om de afaceri. Cu stare. Cu familie. Rudărel Ciumidacles revine în atenţia publicului!
Un interviu făcut de mandea şi fotografii în exclusivitate, cum trece de miezul nopţii, pe CuratMurdar! Click, măi!

vandutilor!

Domnule Ştefan Mladin,

Vă scriu ca să vă bat obrazul. Da, îmi permit. Sunt obraznică şi fluier. Spuneţi că aveţi de gând să scoateţi WizzAir de pe aeroportul Băneasca pentru că v-ar aduce prejudicii de imagine felul în care îşi tratează pasagerii. Poate ar fi cazul să vă scoatem chiar pe dumneavoastră

toata lumea in parc!


e o zi numai bună de ieşit în parc, cu o carte!

teatru!

Cu subtitrare sau nu, eu la toamnă am drum la Cluj, la teatru.
Andrei Şerban montează la secţia maghiară a teatrului clujean Unchiul Vania. Amănunte, aici.
Ce nebunie! Să bat tot drumul pentru o seară la teatru, într-un weekend!
(în amintirea anilor cu festivaluri, miros de scândură şi turnee.)

intrebari in umbra


Dacă cineva face o fotografie, umbra face acelaşi lucru.
Dacă eu public fotografia, umbra ce face cu poza ei?
Barcelona, iulie 2007

27 august 2007

toti om fi datori cu o vama

...dar eu o prefer pe cea de pe Henri Coandă.
Pe cea Veche n-o mai vizitez de vreo 5 ani. Chiar şi atunci era, de fapt, prea târziu. Pentru că am prins răsărituri prea frumoase acolo, în vremurile pustii şi bune, ca să mai pot înghiţi şi altceva. Poate 2 mai, deşi tot nu îndrăznesc să merg la mai sud de Bucureşti. Nu, n-am fost niciodată la Stuffstock, am profitat cât am putut de volei în doi la 11 dimineaţa pe plaja pustie (da, au fost şi din astea!), am sărbătorit 1 iunie pe nisip, au fost nopţi în care la Ovidiu pe terasă eram eu şi alţi 3-4 oameni!

Pentru cine s-a simţit lezat în simţiri de Îngropaţi Vama Veche, la un an distanţă, Marius Chivu revine cu acelaşi apel: dacă vreţi să salvaţi Vama, nu mai mergeţi acolo! Eu adaug: mergeţi la Vadu, mergeţi în Bulgaria, mergeţi în Crimeea! Sau mai sănătosul: staţi acasă!

Stufstock Plaza - Dilema veche, nr. 185

totul despre romica cojoc

a intrat cineva pe blog aici căutând totul despre Romică Cojoc.
Chiar asa, ce aspiraţii are, de unde vine şi ce are de gând Romică Cojoc?
Şi, mai ales, cine e Romică Cojoc?

Monica!

Sihastră sau unică * mamă sau soţie* care gândeşte sau crede*, nobilă sau nu, purtând cu mândrie numele unei femei a-de-vă-ra-te, azi e ziua ei. O sărbătoresc catolicii. Ortodocşii au prea multă treabă cu Pafnutie. 
________
în limba greacă
în latină
la germanici
în interpretare irlandeză

26 august 2007

la bunica, in Transilvania

copilaria mea! :)

astazi

- din ciclul ' În căutarea sendvişului cu somon fumé perfect' incursiune la Salzburg. Cafeneaua. După care articolul pe tema dată. Avem date din mai multe locuri.
-din ciclul perfect sunday 5'clock: shortbread de la Stefania, vanilla roiboos tea si Midsomer Murders.
timpuri noi- perfect

de noapte

noaptea. 1.30. o maşină cu şmecheri opreşte sub fereastra mea. geamurile bolidului bubuie. muzică dată la max. oamenii ascultau Lambada. Lambada!!! 2007!!!

24 august 2007

ne place!


'FILOZOFIE CHINEZEASCĂ

Pecking, 28 martie

AM CITIT într-o carte chinezească nişte cugetări aşa de frumoase, că vreau să le transcriu aici, ca să le am mai la îndemână.'

Giovanni Papini- Gog (prin amabilitatea lui Cătălin)

mini mini micro pico



cartea cea mai mică din lume, se spune aici.

iubirea din bucatarie

Mi-am adus aminte de ea ieri, când era să dau foc la casă în cel mai banal mod cu putinţă. NU, nu am aprins candela. Nu am. Am aruncat un chibrit după ce l-am scuturat artistic în aer în coşul de gunoi. Şi ce frumos ardeaaaaaa! Până găsesc poezia cu arsul, iată de la ce am început. De la chiuveta sub care se află coşul.
" într-o zi chiuveta căzu în dragoste
iubi o mică stea galbenă din colţul geamului de la bucătărie
se confesă muşamalei şi borcanului de muştar
se plânse tacâmurilor ude.
în altă zi chiuveta îşi mărturisi dragostea:
- stea mică, nu scânteia peste fabrica de pâine şi moara dâmboviţa
dă-te jos, căci ele nu au nevoie de tine
ele au la subsol centrale electrice şi sunt pline de becuri
te risipeşti punându-ţi auriul pe acoperişuri
şi paratrăznete. "

Poema chiuvetei- Mircea Cărtărescu

we placut!



Barcelona, iulie 2007

poza de astazi...


...vine din IHT

E drept că, la două zile după ce constatam întristată că timpul şi sutele de sortimente de fromage şi vinuri nu iartă nici măcar un preşedinte.

Hai că şi Yasmina Reza e drăgălaşă!
Iar el, cel mai falnic bărbat! :)))






pic taken from the IHT

23 august 2007

la televizor





pentru cine rezistă până târziu: Manon 70 (1968) cu Catherine Deneuve, Cristea Avram, Jean-Claude Brialy, Pe TVR1, la 1.10.


Doar aşa...să-i mai vedeţi cum erau. Ea- fără alte precizări, el- fugitivul, ca să râdem mâine;)

Republică, măreaţă şatră

se dau:

-luptele de la Apaţa (o ripostă violentă la nişte furturi repetate)

-bătăile cu flori de la şosea. Pardon, protestul florăreselor

22 august 2007

exercitiu de crestere a entuziasmului


-beau ce e in imagine. bun.

-ma gandesc ca aseara povesteau niste baieti destepti cum ca trebuie vizitata Mongolia, leagan al triburilor invadatoare.

In masina, cu o ora in urma, la Decriptajul de pe RFI, se discuta despre Mongolia. 

Ce aiurea, cand nu asculti radio acasa ci doar in masina, ajungi la destinatie, emisiunea nu e gata iti vine sa ramai in masina pana se termina povestea!


dovada pentru cele spuse doua posturi mai jos

am intrat aici sa scriu ceva. am uitat ce.
ajutati un biet om bolnav!
A, mi-am amintit: am gasit ce sa-mi luati de ziua mea. ca tot pretindea guru C. ca nu prea se combina povestea;)

de doua ori segovia



Segovia- iulie 2007

Andres Segovia - Variatiuni pe o tema de Mozart

anticaniculare



Barcelona, iulie 2007

nu aveti ce discuta cu mine

- sunt sclerozată
-uit de la mână pân' la gură
-nu exteriorizez entuziasmul

21 august 2007

probleme?


Consiliul va ajuta!
ain't that cool? stiati ca exista asa ceva?
si cam ce credeti ca se rezolva aici? ia dati pe google, ca vi se spune, pe puncte.
Traiasca!

fight club, tata!

Marla Singer: It's cheaper than a movie, and there's free coffee.
Şi de aia mergea ea la grupul de suport pentru bolnavii de cancer testicular...*
Un medic specialist din Vaslui i-a recomandat unui bărbat care beneficiază de îngrijire la domiciliu să facă zilnic spălături vaginale, zice MEDIAFAX.
Cura prescrisă pe reţetă a fost descoperită de corpul de control al CJAS Vaslui.
Problema e că legea spune că asistentul de îngrijire nu are voie să schimbe schema de tratament prescrisă de doftor..
Eu propun
1. să i se facă bolnavului alte spălături. Cele bucale sunt banale, deci altceva.
2. să se facă spălături vaginale rudei celei mai apropiate de sex feminin.
3.să se afle ce bani se spală şi în ce fel, de fapt, prescriindu-se o asemenea reţetă.
____________
* In Fight Club

20 august 2007

e atat de bine...


...sa stai intins pe jos, in curte la bunica!
de fapt, mai la toamna o sa fie si mai bine: poate cade para malaiata in gura lui natafleata, nu de alta!

19 august 2007

tu stii ce face copilul tau?

Nu trebuie să fii la mii de kilometri distanţă ca să fii departe de copilul tău.
El/ea e în camera lui, tu- la bucătărie sau în faţa televizorului.
Ea/el 'îşi face temele', tu lucrezi, ca să ai ce să pui pe masă.
El/ea e departe, pe cărări virtuale.
Tu poate nu îi eşti aproape, în viaţa reală.
Ştii ce face copilul tău? Îl fereşti de rele?


salutari!


...din curtea bunicii.

soare in parul ei,in ochi cer


-Ce e asta?
-Sare.
-Şi asta?
- Zahăr.
-Şi astaaaaaa?
-Zahăr brun.
-Asta?
-Zahăr alb.
-Asta?
-Piper.
-Ce e asta?
-Sare. Cum te cheamă?
- %¤#(nu am reuşit să deduc!)
-Pot să-ţi fac o poză? (zâmbet cu mânuţa desenând cercuri pe masă)
Click!
-Uită-te la tine!
- ;;) din gene, galeş. Şi-a fugit.
Peste nişte ani poate, cineva n-o să creadă ca nişte rânduri s-au scris degeaba.
The sun in her velvety eyes looked down
And deepened their glow to a warmer brown.
I loved this woman, this woman so fair,
With her sun-lit eyes and her gleaming hair;
I drank in her beauty as men drink wine,
-It filled my soul with a love divine.
The touch of her hand was madness to me;
Oh, my love was as great as love could be!
The Phantom of Love-Fannie Isabelle Sherrick
PS: luam masa in Brasov iar  fetita aceasta si-a tras un scaunul si s-a instalat in fata mea. am luat masa impreuna;)

experienta?


De ce la ei graffiti sunt frumoase iar la noi aiurea? Ştiu! La noi se fac în fugă şi cu multă teamă. Dacă mă prinde cineva?
Barcelona, iulie 2007

daca nu sunt si fuduli...

Mi-e milă de bieţii externişti de la Realitatea, obligaţi de şefii lor să sune mereu pe la consulate şi ambasade, de câte ori se întâmplă ceva grav în orice văgăună de pe mapamond. Nu de alta, dar să trebuiască să suni ca să afli dacă nu au fost vătămaţi români tocmai după taifunul Sepat care a chinuit Taiwanul şi ameninţă China e ca şi cum chinui prefectul din Bacău, unde a deraiat un tren, ca să afli câţi bănăţeni au fost răniţi. 
 


Antena 3, în schimb, caută senzaţionalul cu ajutorul unor cuvinte alese ce vor să lovească adânc. Adică nişte gemene au încărcat nişte facturi către Pentagon presupunând că, la câte chitanţe are Ministerul american al apărării pe cap, a lor va trece nevăzută. Ia să scriem noi că a fost Pentagonul extorcat! 
nd de frică şi scoţând banii în bancnote de 20 de verzişori aliniate frumos într-o valiză roz.

18 august 2007

doctor, doctorie, doctorat

Cât umblam prin casă l-am auzit pe Neagu Djuvara povestind despre doctoratul său în filosofia istoriei...20 de ani i-a luat redactarea tezei, dar recunoaşte că s-a preocupat de ea doar seara, la sfârşit de săptămână şi în vacanţe. Şi mă gândeam, până să spună amfitrionul, câte doctorate pe bandă rulantă se iau în România, şi cine le ia. Numai cine nu vrea, nu? Unii mai pe furiş, de afli despre ele din CV, alţii le anunţă drept dovadă a superiorităţii lor, deşi abia leagă două cuvinte în limba maternă. Un exemplu, XYZ: mare doctorand în antropologie, absolvent de litere, cu grave probleme de exprimare (adverbe, numerale, propoziţii).

9 milioane de biciclete in Beijing

Nu ajunge că-mi plăcea melodia: videoclipul e atâta şi atâta de frumos!
 
Ştiţi vreo declaraţie de dragoste mai puţin siropoasă decât aceasta? 
Ştiţi pe cineva (în afară de Jay Jay Johanson!) de care să nu-ţi fie milă când cântă iubirea?
Katie Melua- 9 million bicycles

17 august 2007

Barcelona, ghid de utilizare


Pe scurt: nu mergeţi la Barcelona mai mult de două ori în viaţă, dacă vreţi să nu vă întoarceţi cu sufletul ferfeniţă!

 Ei poftim teaser: explicaţia tot de la mine vine, în Dilema Veche de astăzi.

14 august 2007

şocopovestiri

" ― Tu eşti mare, Dănuţ?
― Da, mamă.
― N-ai vrea tu să rămîi aşa cum eşti: mititel?
― Nu!
― ...împreună cu mama.
― Daa.
― Dacă nu se poate, Dănuţ!... Hai să-ţi dea mama ceva bun.
― Din şifonieră?
― Din şifonieră, zîmbi doamna Deleanu în faţa şifonierei de mahon a
mamei şi-a bunicei ei.
...Parfumul dătător de nostalgii al şifonierelor copilăriei din ietacul somnului şi al răsfăţului! Parfum care se duce cu trecutul... Parfum pe care-l regăseşti ― trecînd grăbit de viaţă pe o veche uliţă cu zarzări înfloriţi... Te ţine-n drum ciudata adiere, venind cu-a primăverii printr-o fereastră necunoscută la care poate să răsară un chip de fată tînără...
― din casă? ori din trecut? ― turburător.
Parfumul de livănţică şi sulfină strînse în săculeţe colorate, care atîrnă de rafturi ca nişte delicaţi desagi ai amintirilor... Miros de iarbămare, de colonie şi de parfumuri cu nume pe veci uitate, ca ale fericirii...
Grămezile albiturilor, zîmbitor de albe-n umbra violetă a rafturilor...
...Şi zăngănitul argintiu al cheilor, şi scîrţîitul muzical al şifonierelor deschise de o mînă albă, cînd în oglinda lor răsare ― o clipă numai ― un ietac şi un copil cu buze umede şi ochi duioşi fiindcă în şifonieră e şocolată...
― Mamă, cîte am voie să iau? întrebă Dănuţ, ronţăind o tabletă
rotundă de şocolată "Marquis", mîncînd din ochi cutia rămasă în mîna
lui.
― Ia-ţi-le pe toate... să ai şi tu la tine în odaie.
― Adevărat?
― Adevărat.
Dănuţ închise cutia după oarecare dibuire cu capacul: era emoţionat.
― Şi-acum hai să te parfumeze mama.
Dănuţ plecă capul ca pentru încoronare. Dopul de sticlă, umezit,
şerpui printre bucle, pe după urechi, pe tîmple, lăsînd o adiere de luncă
jilavă şi de bomboane acre."

" Erau şi surprize în cufărul lui Dănuţ. Cîte un napoleon de aur în buzunarul fiecărei hăinuţe; o puşculiţă de argint, căptuşită cu catifea violetă, plină, fireşte, cu bani de argint; o cutie cu bomboane englezeşti; pachete de şocolată "Velma Suchard"; o cutie cu tablete "Marquis"; săculeţe cu livănţică; un saşeu parfumat pentru batiste... O bună parte din sufletul şifonierei pleca la internat în cufărul lui Dănuţ, fără să ştie
el."
Aţi ghicit, nu?

riza de linga carpator

Ia dă puţin râza aia!
Ce???
Râza, e lângă dog!
Ce???
Lângă cârpător!

Cum e să ţi se vorbească aşa?
Chiar aşa, traduceţi-mi, până ma întorc!

sans papiers

,dap...mă duc în oraşul în care am apărut pe lume să schimb buletinul. Nu, nu am 24 de ani. Nici 34. 14 nu am cum să am. 44.. naaaaaaaah...nu urmează logica asta. Mă duc să-l schimb în oraşul natal pentru că cel în care stau nu se califică, încă, pentru poziţia în care să-şi poată permite să-i dau eu impozitele mele. Dap, nu mor după buletinul de Bucureşti. Să ştie Diana Lupescu;) mă rog, personajul jucat de ea, sutele de oameni care au recurs la câte şi mai câte şiretlicuri pentru un carneţel gri cu adresa de Bucureşti. O mătuşă, de exemplu. A înfiat-o pe fiica fiicei sale ca să-i asigure buletinul de Bucureşti! Alţii s-au căsătorit! Chiar, cum era, ca în Statele Unite, acum, căsătorie pentru GreenCard?
Adresa mea e Târgu Mureş. Şi acolo va rămâne, până mă pot descurca aşa. 12 ani a funcţionat. Sunt o sans papiers de Bucureşti.

m-am simpsonizat!


am aflat de la de ce că de aici afli cum te învârţi pe lângă Bart, dacă intri în Springfield, aşa că iată-mă-s. Dar eu tot ca Lisa aş vrea să fiu!
Dedicaţie, Baker street de mai jos, dar suflat cu patos de Lisa. Ain't she cute?
nu ştiu de ce îmi amintesc de fratello, aici.

13 august 2007

nu mi se pare OK

Un călugăr de la Schitul Pătrunsa din judeţul Vâlcea a fost găsit mort pe munte, trupul său fiind descoperit într-o râpă, în stare avansată de putrefacţie de nişte ciobani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ca un schit să se numească Pătrunsa.

12 august 2007

la noi...


...primăriile sunt în gang!

cand harry, sally si meg ryan vin iar la tine in casa

cand vezi filmul acesta pentru a nu ştiu câta oară, gândurile sunt cam aşa:
-n-ajunge că Meg Ryan are întotdeauna un păr frumos, în filmul ăsta ţi-o arată cu o mie şi una de frizuri, toate demne de invidiat.
- Billy Cristal nu e doar un clovn, pe bune!
- Nora Ephron e un geniu
- filmele de duminică seara şi ceaiul cald la pat sunt o mană cerească.

in casa la noi...


Dar bine aţi venit! Cum aţi călătorit? Staţi aşa, luaţi loc pe scaunul nostru înflorat, nu, n-am avut timp să-l călcăm, dar am înţeles că se poartă aşa, şifonat.. Puneţi-vă lucrurile aici, pe măsuţa asta cu panglică! Un pahar cu limonadă? Staţi să scot carafa din dulapul acesta fără mâneci! La ce vă uitaţi? E frumoasă mobila noastră, nu? Cum de unde am luat-o? Noi nu luăm de la IKEA, noi avem magazinaşul nostru, chiar în centru! Staţi să vă explic!

copiii din ziua de azi!


...nu desenează toţi măscări pe ziduri, da?

vreau departe, dar nu prea

" In coltul unde Veronica Micle se intilneste discret cu Eminescu, a existat o cafenea. Se numea, nici mai mult, nici mai putin, Fulgusor. Cuvint care a capatat mai apoi statut de legenda. Nici o cafenea n-a adunat impreuna si pentru atita timp atit de multi cintareti, poeti, ziaristi, securisti, boschetari, actori, cartofori, betivi si persoane care reuseau sa cumuleze doua sau chiar trei ocupatii din respectiva lista. Aici, zic ei, s-au consumat revolutii, aici s-au consumat iluzii, aici s-au consumat vieti. Dar cel mai mult s-a consumat alcool. Chiar mai mult decit cafea. "

Povestea generaţiei Fulguşor, spusă cu vreo patru luni în urmă de Dumitru Crudu în Punkt m-a dus cu gândul la cel mai verde oraş pe care l-am văzut, până acum. Dacă aţi şti ce parcuri mari, ce intrare grandioasă şi ce frişcă bătută cu ciocolată rasă deasupra, la 17 copeici am mâncat acolo, aţi lua chiar acum trenul încolo! Chiar aşa, m-aş duce oleacă până la Chişinău!

scrisori catre prietenii din copilarie #1

Dragă Cătă,
Eşti bine, da? am uitat să te sun de ziua ta, că de venit la petrecere nici n- are cum să fie vorba...
Depărtarea asta..Ce schimbat eşti!
Ţi-a mai căzut părul, nu mai ai aerul ăla dulce, dar nici opt ani, ca atunci când te-am văzut prima dată. Ai intrat în clasă la noi de mână cu Tovarăşu', eram într-a doua, veneai de la nu ştiu ce şcoală, iar părinţii tăi lucrau în Algeria. Deci aveai toate şansele să ne câştigi cu poveşti frumoase, că gumă nu ţin minte să fi primit de la tine. Capac la toate, ai nimerit tocmai la profa mea de pian, aveai oră după mine aşa că, în timp ce-mi împachetam notele în punga aia cu desene cu partituri primită din Germania şi lipită cu scoci pe dedesubt de atâtea ori de mama, ca să mă pot lăuda cu ea, mai ascultam şi cum cânţi. Iar n-ai exersat! Nu prea studiai, spre mâhnirea mamei tale, o pianistă atât de bună, dar prea departe ca să te aibă sub ochi.Probabil de aceea ai plătit din greu, pentru că ai primit pentru recital Grieg, or ce pedeapsă mai greoaie decât nordicul ăla rece şi în compoziţii puteai încasa? În liceu stăteai deja în faţa mea, lucru mai mult decât OK, că puteam să-mi scot şi eu mâncarea, în ora de mate. Mai ţii minte petrecerile de ziua ta? În primul rând că erau interesante pentru că tu stăteai la casă.Apoi pentru că erau, nah, vara! Şi, cel mai tare, că părinţii tăi se cărau de acasă. Mai ştii cel mai original buchet de flori pe care EU ţi l-am dat? Mă bucur că l-ai pus în vază, ce altceva poţi face cu o frumoasă inflorescenţă de conopidă? Dar când s-a luat lumina, înainte de miezul nopţii? Sau când ne-am pus cu toţii, câţi am încăput pe canapea şi ne-am uitat la film cu Lorenzo Lamas, căutând actul artistic şi pretinzînd că suntem noi rataţi că nu vedem evidenţa? Sau când am ajuns să împuşcăm sticle, Domnule C. ne iertaţi că v-am umblat în rastel, dar nu vă supăraţi prea tare: gândiţi-vă că după sticlele acelea ar fi urmat vulpile şi nutriile din cuşti. Aţi scăpat ieftin, părerea mea. Dar am fi acoperit noi paguba. Liceeni, liceeni, dar cu salariu. Eram figuranţi la teatru. Cătă, mai ţii minte când am plecat în turneu la Bucureşti şi am dormit în aceeaşi cuşetă şi te-am trezit speriată de ce-am văzut în faţa ochilor, în toiul nopţii, tu cu perna pusă pe geamul deschis, cu buclele fluturând în bătaia vântului? Sau când, în prag de bacalaureat eu te acopeream la maică- ta că învăţăm şi tu erai la Nico, să faceţi cartofi prăjiţi? Păi pentru porcărelele alea am minţit eu? Dar când, în vacanţa aia, am lucrat amândoi la radio? Sau că până acum doi ani eram colegi în altă parte?
Şi acum, ai dispărut! Unde eşti?

sincronicitati

Barcelona, Umbra vantului, Catalunya şi Târgul de carte de la Frankfurt, într-o singură poveste.
Pe toate le-am încercat, dar nu mă gândeam că se pot întâlni decât în capul meu!
Când organizatorii Târgului de carte de la Frankfurt au făcut (marele, aş spune eu) pas de a invita Catalonia să aibă un stand separat, la toamnă, nu s-au gândit prea mult cum pică invitaţia, chiar şi acum, în 2007. Catalonia a ales scriitorii cu care vrea să defileze la toamnă, dar toţi dintre ei publică doar în catalană. Imaginaţi-vă tunete şi fulgere, la Madrid şi compromisul rapid făcut la Barcelona: OK, îi vom lua cu noi şi pe autorii care se exprimă în limba ţării-mumă, deşi noi, să fim serioşi, suntem o naţiune separată. Doar că autorii respectivi boicotează povestea. Printre ei şi Carlos Ruiz-Zafón*. Povestea i se pare prea politizată, dar uită (tocmai el?) cine şi când s-a pornit pe catalani şi basci.
N-ai cum să nu-ţi dai seama de ce ţin catalanii spatele mai drept, ca să nu spun nasul pe sus, dacă petreci nişte timp în Barcelona şi, apoi, mult mai la sud/vest.
Asta nu are de a face, însă, cu literatura.
_____
*
Carlos Ruiz-Zafón e un publicitar convertit la literatură (sau invers şi apoi înapoi?) a scris şi Umbra vântului, tradusă în mai multe ţări. La noi a apărut la Polirom, în traducerea lui Dragoş Cojocaru, care a avut de lucru, nu glumă, bănuiesc, ca sp fie la nivelul jocurilor de cuvinte ale lui Zafón. O poveste pe care o citeşti cu sufletul la gură, de la prima până la ultima pagină. Site-ul cărţii, aici.

aici cartea de bucate..

Povestea e alta...s-au copt prunele şi lumea s-a pus pe făcut găluşte. Cu reţete luate de pe google. Şi uite aşa, leapşa mea pe mâncate are o nouă tură de cititori.
Ca toată categoria mâncaţi!, de altfel... Dar mă distrez teribil când lumea caută reţeta salatei boeuf şi ajunge la mine...hi hi, cu ce gust amar o pleca!
If you go away- Emiliana Torrini

overheard la iesirea de la film

(Ruptura, iertare cui m-a chemat in timpul saptamanii, ca e cu Anthony Hopkins si n- am vrut sa merg!)

-Şi când zicea că a schimbat arma?
-Când ăla o surescita pe aia (tipa împuşcată, nota mea)...

Să surescităm resuscitarea! Din ciclul haideţi să haidem, nu?

11 august 2007

ca tot vine duminica


Din ciclul moartea piciorului, bucuria ochiului, vă prezentăm un nou condur numai bun de purtat la slujba de duminică. De accesorizat cu o floare roşie în păr şi un şal greu din material auriu. 

E potrivit chiar și la o nuntă, pentru doamna naşă.

 370 de euro perechea, de la Pane Tulipani. 
Sau 185 bucata, pentru cine vrea un singur pantof, în cazul în care n-a avut noroc în viaţă.

apropo de geamuri


Dar poate vi se par elegante şi aristocrate geamurile londoneze...ştiţi cum zornăie şi ce prost se închid ferestrele caselor vechi, de câte ori bate vântul mai tare? Şi acolo vântul bate, nu adie. Dar ştiţi de ce? Imediat după Al Doilea Război Mondial, toată lumea care a rămas fără geam a dat ferestrele jos cu lemnărie cu tot şi au mers, grămadă, toate la refăcut. Când să şi le ia oamenii înapoi, dată fiind mărimea standard, nu le-au luat exact pe cele pe care le duseseră. De aici micile nepotriviri.

cand dam cu piatra in geam


...pentru că eram deştepţi.

Mor să citesc/ascult oameni înverşunaţi împotriva termopanelor. Bunul gust! Cultura! Tradiţia! Cool-ul...sar generaţiile de boieri născuţi cu linguriţa de argint (pur, tu!) la gură din gâtlejul omului şi strigă huo termopanu'!

Îmi dau seama câte răcnete o fi smuls parchetul, când a început să apară prin casele oamenilor, că prea multe reviste la vremea aceea nu erau. Şi nu vorbesc de plăcile acelea moderne la 3 lei firul, ci chiar la parchetul ce înlocuia duşumeaua grea.

Revenind: daţi, bre, cu piatra în termopan că daţi degeaba! Vai, termopan! Urât! Şi cum pot fi două plăci de sticlă lipite cu aer cald sau cu alte gaze mai urâte decât o placă de sticlă simplă? Că ăla e termopanul! Râdeţi de ramele metalice sau din plastice uite aşa, paralel cu subiectul! Pentru că sistemul merge foarte bine şi cu lemn. Chiar de nuc. Asta nu ştiaţi. Asta aţi eliminat total din gândire. Na: ter-mo-pan. Vai, tu, ce de mal ton! Mai bine băşică de porc, zic!

10 august 2007

am descoperit ceva!

În fiecare joi aşteptând să se facă ora 19, pe TVR Cultural dau peste nişte oameni extrem de interesanţi. Adică un domn, italian de felul lui, în dialog cu ăştialalţi, dar cu o problemă pe care nu cred că doar eu mi-o pun. Cum e un interviu tradus cu nişte domni ca Jostein Gaarder sau Guenther Grass? Mă rog, pentru mine pare cu rupturi. Omul are o listă de întrebări, bine gândite, despre ţara din care provin mari autori ai momentului. Le pune, intervievaţii răspund, au discursuri interesante, iar omul acesta nu poate interveni, pentru un dialog puţintel mai spumos. Pe mine, una, m-ar durea inima să nu pot stoarce nişte oameni, doar pentru pauzele care se nasc până se fac traducerile. Iar ca traducător live, deseori am avut tendinţa să pun eu însămi întrebări pe care ceilalţi, stresaţi sau naiba ştie de ce, nu le pun...cum ar fi fost să mă 'remarc' cu aşa ceva? Unic, pentru că aş fi fost concediată;)
Nu ştiu cine e joi, dar o să mă uit iar nemulţumită la emisiunea aia. Care nu e de lepădat, de altfel! Deşi nu văd în programul TV să aibă un nume. Ei îl anunţă doar pe intervievat. Poate din motivele de care mă plângeam mai sus, dar tot nu se face.

m-am linistit

Până nu se schimbă lucrurile: septembrie 16, ora 17, Ateneul Român: recital de pian Murray Perahia.
El e cel mai bun pianist din lume, da?

9 august 2007

galceava vocalelor

E o răscoală a vocalelor cum nu vă imaginaţi! Voi vă pierdeţi timpul cu povestiri, fotografii frumoase, clickuit pe bloguri iar ele, puţine câte sunt, abia dacă se mai înţeleg. Istoria se întâmplă acum! Vă imaginaţi priviri îngreţoşate când e cazul de diftongi sau triftongi sau trufia în faţa unui hiat?

Să vă explic: dihonia a pornit de mai demult. Exemplu: a, în rotunjimea şi întâietatea sa, avea o problemă cu apropiatul e. Că de ce e îmbârligat, ce vrea să spună cu asta? O vrea să semene cu el? E primul pas în lupta pentru primul loc? Adică el nu se gândeşte puţin cât e de ridicol? Poftim: mama! Ce cuvânt frumos! Cum îşi imaginează el, e, nici lung, nici lat, nici înalt nici scurt, că un bebeluş ar putea gânguri meme!, cu zâmbetul luminându-i toată faţa?

Mda, iar u, uită-te la el, zici că a îndurat foametea de la '46, de stă aşa lărgit, poate i-o pica ceva. Nu ştie de unde, nu ştie când, cât şi cum. Loc să fie! De aia, uneori se lăbărţează, să-i fie mai mare deschiderea, neruşinatul. Nici nu mă gândesc cum ar fi dacă ar plănui să-i ia locul lui a, ce ruşine de cuvinte ar mai ieşi. O e, şi el, ţanţoş. Nu e primul, dar e perfect. Mii de matematicieni i-au studiat forma, zeci de teoreme s-au născut în jurul lui şi nu-şi aduce aminte ca oamenii să-l fi pomenit vreodată la necaz. O! În perfecţiunea lui, rar caută tovărăşie pentru un diftong altcuiva decât lui a. Aşa, doar pentru că e primul. (Nu i-ar spune niciodată cu ce ochi îl vede: a nu e decât un o în cârje, în fond!) 

Zâzania a pornit, însă, de la i. În primul rând, pentru punctul acela. Înfipt obraznic puţintel deasupra, de parcă fără el i s-ar schimba, brusc, sensul- ă, î şi â i-au urmat, apoi, exemplul, dar în cazul lor vedem, măcar, rostul- punctul acela e ca o broşă de diamant pusă pe un trening! Revenind: i a întrecut rău măsura. 

S-au prins de asta vechii lui tovarăşi, când au observat că i îşi aduce o cratimă-tampon cu el, când să se apropie de a. Adica a pute, sau ce? Nu se uită la el cât de...simplu e? Un băţ amărât! Şi zău dacă e bun de ceva! Uite, ca să termini nişte nume, trebuie să-i chemi vărul din Grecia! Unde ai mai văzut tu vreun Johni sau vreo Mari? Danny se poartă acum! Şi Ady, neapărat cu tremă! Vai de capul lui i! Nu se înhăitează decât cu hahalere de teapa sa. Cum simte că nu se descurcă singur, mai cheamă un frate şi stau unul lângă altul, aşa, mândri că asigură pluralul. În cazul fiilor şi copiilor, zău dacă pricep ce gang bang se produce. Dar oamenii s-au obişnuit, şi-au strunit copiii să nu uite când să scrie cu un i şi când cu doi, iar viaţa tuturor decurge exemplar. Până când i s-a îmbolnăvit se pare, asta dacă nu cumva problema s-a născut printre circumvoluţiunile mucegăite ale prostovanilor. I rezistă tot mai puţin singur-singurel. 

Mai e şi ipoteza cu războiul de gherilă dintre conjunctiv şi infinitiv, dar analiştii militari nu au timp de asta, acum. I e bolnav şi trebuie susţinut. A fii, sau a nu fii? Arghezii, nu? Metrii cubi de hârtie au fost invadaţi de ii ii ii! Simplii membrii ai alfabetului îl privesc cu milă. Dar nimeni nu vrea să-l ajute. Poate uita cineva atacul mârşav dat asupra lui u? Acum, de curând! Cu câtă bucurie se uita la bietul moşneag, care afla din DOOM că, încet-încet, continuu renunţă la el, în favoarea mai vioiului i. Pensia te aşteaptă, tataie, i-a spus i. Pe toţi! Habar n-aveţi cine sunt eu! Şi şi-a trântit violent punctul pe cap.

Vă ţin la curent.

vreau departe!

Gerry Rafferty - Baker Street

un trebuie


Catolice sau nu, căsătorite, divorţate, fecioare, păcătoase sau duse de multe ori la biserică, la anul musai să aveţi un calendar cu oamenii aceştia!
L-a făcut deja Piero Pazzi, după ce a pozat mii de popi din toate ordinele posibile, care se plimbau prin Piazza San Pietro, de unde voi relata pe larg peste o lună.
Pe site-ul artistului se mai găsesc şi îngeri şi gondolieri, dar noi, cu mintea la Pasărea Spin, vrem părinţi, preoţi, prelaţi, asceţi, sacerdoţi şi monahi, îi vrem pe urmaşii lui Ignaţiu de Loyola, episcopi în mov chiar, choir boys, misionari, pişpeci, vlădici. Toţi papistaşi!

8 august 2007

vine iar caldura

...si pentru mine incepe chiar si weekendul!
haideti cu totii!

The Mavericks - Dance the night away


pieriti!

Nu ştiu ce obiceiuri sunt astea, dar mă doare capul de la prima oră. 

A apărut pe câteva bloguri o pretinsă scrisoare semnată de Florian Pittiş. 

(Cam cum circula un mail lacrimogen aşa-zis semnat de Octavian Paler, doar că domnul acela habar n-avea de el, iar când l-a avut în faţa ochilor a râs! Lumea a uitat, apoi, de el, dar l-a repus repede în circulaţie, la moartea lui Paler.) 

Revenind, pe mai multe bloguri şi chiar într-un rudiment de publicaţie apare, cu mare tam tam, pretinsa epistolă. 

Cine o crede s-o apuca să o comenteze cu multă jelanie, o lua-o de acolo şi o trimite-o celor de pe lista de adrese, va fi o teroare naţională în format electronic şi câţi se vor mai uita, pentru că e o porcărie lipsită de logică, fără de virgule, deloc în stilul lui de exprimare, în care nici măcar numele expeditorului nu apare corect,.

PS: mai ştiţi mailul ăla dureros cu şi despre Marquez? Mai revine, din când în când, în INBOX-ul meu!

7 august 2007

peste urland

Chiar aşa, cum ar suna un peşte urlând din toţi rărunchii?

piata Boqueria- Barcelona iulie 2007

pleoapele magazinelor


Barcelona iulie 2007
„Mi-au dat o felie de paine alba unsa cu unt si cu miere deasupra; atunci am trait primul extaz din viata mea”.

„Nu am trecut niciodata granita tarii, dar ea a trecut de trei ori peste mine”

Citiţi, pe Hotnews, povestea Părintelui Ioan Negruţiu, in serialul Sfinţii închisorilor.

6 august 2007

Nu juca la Loto!

Marele premiu mare la Loto nu s-a dat, dar n-am pierdut absolut nimic. A fost record, de fapt: 6 milioane de euro. Nu l-am luat nici acum. Nu am jucat nici de data asta. Unde e copilul care alerga prin casă strigând doipe- cimpe când începea emisiunea aceea în care se anunţau numerele extrase? Ah, ce frumos se învârteau bilele în malaxorul acela! Nu mi-am cumpărat niciodată bilet la Loto, dar îmi urmăream constant numerele preferate la televizor şi chiar am fost tristă, cândva, când aş fi putut să câştig la varianta aceea cu cinci din şase, pentru că erau acolo şi 13, şi 12, şi 15, şi ce mai cred eu că ar fi norocos.
Cum e când joci? Nu-i aşa că, până să vină momentul tragerii, faci, deja, planuri cu banii? Ieri, când am avut (o fracţiune de secundă, nu mai mult!) un gând care m-ar fi dus către agenţie, mă şi vedeam bogată. Primul gând: nu-mi dau demisia. Nu spun nimănui. Îmi iau casă. Trăiesc din dobânzi. A fost bine, am fost bogată câteva secunde. Dar, dacă n-am jucat, n-am fost tristă că n-am devenit, uite aşa, peste noapte, Richie Rich.
Îmi povestea o prietenă că face la fel. În momente de depresie chiar, vinerea mai ales că se apropie duminica posibil câştigătoare, îşi priveşte cu superioritate colegii. Îi vede, brusc, nişte sărăntoci, mult sub nivelul ei, ce contează că sunt ditamai directorii în trust. Ea câştigă, în două zile, la Loto!
Dar nu e nevoie să vină tragerea ca să te simţi mai bogat!
Uite, mai demult, când mergeam la vreun interviu pentru un job, imediat ce terminam, îmi făceam cinste cu tot ce-mi cădea sub ochi, mai ales că oamenii ăştia trimişi de şefi să verifice cine intră în companie au darul să te ameţească atât de mult încît să nu-ţi dai seama în ce stadiu eşti. Ce contează că nu venea răspunsul potrivit, a doua zi? Nici măcar nu mă întristam că am cheltuit peste măsură, în postura de nou amploaiat!
Şi, până la urmă, numai gândul că te îmbogăţeşti peste noapte aduce fericirea, plus toate planurile pe care ţi le faci, bucuros, cadourile pe care îţi imaginezi că le iei celor dragi, lucrurile pe care nu ai de gând să le mai faci, nasul sus şi măreţia nivelului pe care te va urca momentul câştigător! Ce nefericire ar fi să câştigi! Va trebui să te ascunzi. Vei fi ţinta invidiilor. Rudele îndepărtate îşi vor aminti de strugurii culeşi împreună, de sârba jucată la nu ştiu ce nuntă, smintiţii cu probleme imaginare vor afla despre bogăţia ta şi te vor ucide cu scrisorile. Te vei teme, îţi vei asigura la o mie de societăţi bunurile pe care vei reuşi să le cumperi, după ce averea câştigată din ghicirea a şase numere( fie ele blestemate!) iată, se va fi fărâmiţat. Vei urî clipa în care ai intrat în agenţia aia de cartier. Pixul cu care ai completat. Metoda la care ai apelat să aduni laolaltă şase numere. Şase, şase, şase.
Săptămâna viitoare, premiul e şi mai mare: nu juca la Loto!

5 august 2007

breaking the law



Judas Priest- Breaking the law- live
Pentru domnul de la Palat, care voia o melodie, orice melodie, uite asa o melodie...
mi-a venit in minte abia acum...uitati-va bine la oamenii astia si imaginati-va un club cool din Targu Mures unde noi, fete bine, bronzate si in rochite elegante, pe tocuri chiar, D-A-N-S-A-M, acum vreo doua luni. Mda, se poate dansa si delicat pe asa ceva =))

3 august 2007

dar asta nu-mi place!

cum adică să încep ziua cu nodul în gât? La trecut ne dă un link către genericul Telecinematecii, aşa cum rula el la televizor în vremurile de demult.

Baia de sâmbătă seara repejor, ridicată pe maşina de spălat de lângă cadă, pe prosopul acela imens multicolor, vânturat părul cu uscătorul acela RDG-ist portocaliu, şi voi aveaţi, nu e aşa? Şi, în pijama, lângă fratello, aliniaţi pe canapeaua trasă, sprijiniţi de toate pernele din casă, în faţa televizorului, aşteptam filmul. Mama, la bucătărie, ne pregătea ceva bun. Fiiiilul!!! (fără m), striga fratele meu, mama venea repede, chemată şi de melodie şi începeam concursul: Greta Garbo! Charlie Chaplin! Stan şi Bran! e, nu era greu, continuarea era cum era: Fred Astaire, Cary Grant, Marilyn Monroe,...John Wayne, Ingrid Bergman...Moni, asta e Monica noastră! E Shirley Temple, taci! Fratii Marx! Humphrey Bogart...Şi filmul putea să înceapă. Noi eram bucuroşi că între Teleenciclopedia şi ora începerii am rezolvat totul, gata să ne putem uita la film. Unul ne mai rămăsese, o dată pe săptămână.

2 august 2007

Din programul de astăzi

TVR Cultural rulează fin: după A şaptea pecete, alaltăieri, interviu cu Jostein Gaarder uite acum s-a încheiat, diseară, la 20,40 Blow Up-ul lui Michelangelo Antonioni.
Mă scuzaţi, am treabă.

viata trece...


...si tu stai pe messenger, si-o fi auzit copilul asta care , de nervi, a dat toata povestea pe google. a ajuns la mine. pai de ce, eu stau pe messenger???

1 august 2007

va mai aduceti aminte?

pentru cine era prea mic: uite, si pe asta dansam noi;)

lăcramă

Postul cu numărul 700 (că n-am ouă să număr) se dedică întoarcerii lu' CuratMurdar de pe năsipul fierbinte, cu urme de bronzol pe umeri şi nisip încrustat în piele .
Nu se-ntoarce de la mare, n-are nouă prezentare dar de conţinut să n-aud că vă plângeţi că mă supăr.
Adică cine să mai fi spus, până acum, povestea şlapilor? Dar Adio, mamă? Cine vă duce pe voi în parc şi la E-Uranus? Şi,sss, la final, copilul meu drag, cardul, povestea lui cine să o nareze?
Hai, click pe curatmurdar. Că ne plictiseam, nu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...