13 iunie 2009

sanatatea e frumusete si viceversa

..sau invers. Mă terorizează reclamele de aici. Un panou publicitar înfipt fix în gardul de vizavi mă anunţă că sănătatea e frumuseţe. Cine l-a făcut, vinde un parfum. O să-i caut pe oameni, să-i întreb care le e raţionamentul.
Pe de altă parte, producătorii unei creme mă trag de mânecă: frumuseţea e sănătate (şi am găsit o explicaţie: sunt atâţia oameni pe lumea asta cu alte standarde vizuale decât ale mulţimii pentru care nişte riduri la vârsta la care nu se aşteaptă ar înseamna o funie pregătită lângă un săpun, pentru un gest extrem, nişte buze subţiri o catastrofă, iar nişte pungi sub ochi paşaportul către alte lumi necunoscute nouă, muritorilor de rând). Dacă exagerează sau nu, nu mai judec de mult. Sunt oameni pe care i-aş trimite la clinică în doi timpi şi trei mişcări. O doamnă cu gene deloc netezite, care la 35 de ani arată de parcă ar fi dormit cu capul înfundat într-o pernă a cărei faţă e făcută din bumbac creponat de 35 lei vechi metrul. Care a făcut plajă cât pentru toată Mamaia, la viaţa ei, care fumează şi care nu bea apă. Păi dacă vrea o turnură în viaţă şi promite să nu mai facă toate cele de mai sus, nu merită ea o şansă, un tratament, un nou început? Eu zic că da.
Cu o condiţie, să nu facă precum Dana de la medicină, Tîrgu Mureş, anul trei prin 1996, care a ajuns la urgenţă cu capul cât o baniţă, după ce, semidoctă care ia decizii în 35% cunoştinţă de cauză, şi-a injectat ea lângă ochi vitamina E dintr-o fiolă luată de la farmacie, cu o seringă pentru diabetici. Că alţii, nu ca ea, au stat cuminţi, au învăţat, au avut noroc de stagii prin străinătate şi ştiu despre ce e vorba. Pentru ei e ceva de rutină, numit simplu tratament împotriva ridurilor.
Şi tot medicii specializaţi şi cu scaun la cap te pot face din omul-peşte om cu buze modelate, dacă aşa fiind nu poţi dormi noaptea şi te crezi urât. Nu e nicio tragedie, atâta timp cât nu întreci măsura şi nu vrei să fii mai tare ca EBA Că se poate şi aşa, şi nu-i tragedie decât pentru retina celor care sunt obligaţi să te privească. Cearcănele se înlătură cu somn, machiaj, situaţia specială în care îţi alegi părinţi care nu au predispoziţie la aşa ceva sau cu mersul la un cabinet. Costă ceva, nu contest, dar dacă nu e o predispoziţie genetică şi te ţii de treabă după, dormi 8 ore sau cât îţi cere trupşorul, e un început. Dacă asculţi de doctorul estetician, dacă el îi om cu cap, nu internist devenit peste noapte estetician, că a văzut prea mult Nip/n/Tuck şi dacă nu vrei să tot dai bani, după, să remediezi ce strici cu bună ştiinţă soluţia există. 
Şi nu în ultimul rând, ca să remediezi ce timpul ori boala strică, cine a avut eprubete şi carte la îndemână, a venit cu toxina botulinică. De mică îmi plăcea botulismul!Avea mama o cărticică mică despre bolile contagioase ale momentului (cu poze!) şi la final, după tetanos şi copilul acela rigid pe un pat de spital, era povestea cu botoxul, conservele desfăcute şi uitate în frigider, şi alte alea: paralizie, moarte. Ei, toxina botulinică folosită pentru raţiuni cosmetice/medicale nu face toate astea. Că de aia a pierdut nopţile, în sesiune şi înainte, doctorul, ca să ştie puncte, doze, indicaţii, contraindicaţii. Botoxul în cosmetică, cu raţiune şi fără prea multă simţire, da. 
Ca să nu exagerez cu explicaţiile şi ca să ajungă cine s-a săturat de reflexia-i în oglindă pe mâinile cui trebuie, mergeţi la cabinetul unui specialist estetician. Uite, doctorul Iancu Morad mai lasă, uneori, seringile, halatul şi toate alea, şi vă dă şi răspunsuri, întrebări să aveţi!
Acest post e moderat chiar de doctorul Iancu Morad, dacă vă frământă ceva spuneţi, numai, spuneţi.
Postul este plătit, iar banii ajung în contul Alinei Gache, de la BRAT. Cum aţi aflat, probabil, de pe alte bloguri, are nevoie de ajutor. Pic cu pic, cât să-și poată plăti o operaţie care îi va salva viaţa şi nu-l va lăsa pe un copil de 5 ani fără mămică.

Citez din ce scrie Cristi Şuţu:


Alina Gache, Asistent BRAT de mai mult de 3 ani, a primit confirmarea ferma a unui diagnostic de cancer la ficat. Unica sansa de a face fata cat mai mult timp acestei boli este o operatie. Din pacate in Romania nici un doctor nu a diagnosticat ca operabila tumoarea ei, operatia fiind una complicata datorita modului particular in care ii este afectat ficatul. Cea mai acceptabila solutie pe care a gasit-o Alina, dpdv al costurilor, este o clinica din Viena care opereaza astfel de cazuri, cu rezultate bune. Costul operatiei este de aproximativ 40.000 EURO si ea trebuie efectuata repede, tumorile extinzandu-se rapid. Cei de la clinica i-au promis ca in aprox. 2 saptamani vor avea un loc disponibil.
Va rog, in masura in care considerati ca puteti sa o ajutati cu ceva, sa o contactati personal (alina raspunde la mail gacheDOTalinaATgmailDOTcom si la telefonul mobil 0729 86 80 98) sau sa utilizati direct numarul de cont al Alinei (il gasiti mai jos). Ajutorul poate consta intr-o suma de bani, intr-un imprumut pe termen de 1 -2 luni, sau ce considerati dumneavoastra ca poate fi util intr-o astfel de situatie.
GACHE ALINA DANIELA
BRD - Suc. Marie Curie
CONT RON
RO26 BRDE 441S V618 9773 4410
CONT EUR
RO95 BRDE 441S V618 9829 4410
Un cont de paypal aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...